Restaurants

In Murazzano is ‘Trattoria Da Lele’ een aanrader. Over smaak valt absoluut niet te twisten, maar wat dit restaurant haar gasten voorzet, is wel representatief voor wat de Piemontese keuken inhoudt. Een waar feestmaal van 12-16 gangen met heerlijke antipasti, de traditionele Langolese Tajarin (pastagerecht) met Sugo, heerlijke vlees- en wildgerechten (die met een beetje mazzel bereid zijn in de Nebbiolo) opgeluisterd met gegrilde groenten, gevolgd door een kaastableau en een grand dessert (dolci). Dit alles in de verschillende gangen voorzien van de bijbehorende wijnen en afgerond met een heerlijke espresso.

Wil je nog meer horen? Dit is Genieten met een hoofdletter G en dit is de Langhe. In elke zichzelf respecterende Trattoria of Osteria zul je het hier zonder kaart moeten doen en krijg je het ‘menu fisso’ vanzelf voorgeschoteld. Laat je verrassen door de kok en beleef een lunch of diner in optima forma! www.trattoriadalele.it

 

Ook in Murazzano is Osteria Ca’d Baruc. Ook hier een menu Fisso maar dat iets hoger gepositioneerd als bij Trattoria Da Lele, met meer keuzes vooraf en een verfijnde keuken. Maar het is vooral de entourage die het verschil maakt. Waar je bij Tratoria da Lele aan lange tafels met andere gasten zit, is het bij Ca’d Baruc heel sfeervol onder de oude gewelven van een historisch pand met mooie gedekte tafels en een superbediening.

http://www.osterieonline.it/Osteria-Ra-Ca-Baruc/index.cfm

 

Op weg naar Ceva is voorbij Sale delle Langhe naar links een leuk dorpje, Priero, met een Middeleeuws straatje waar een pizzeria is en een mooi restaurant “Perbacco’.

In Ceva zijn diverse pizzeria’s en trattoria’s, een mooi restaurant is Ristorante Italia. Daar tref je nog obers uit de tijd van weleer. www.ristoranteitaliaceva.it

 

In Sale San Giovanni zijn twee restaurants. Osteria delle Erbe is alleen open nadat je hebt gereserveerd (00393358199033). De Osteria ligt naast de piramide en je hebt uitzicht op Casa San Gentile. Een dag van de te voren bellen is heel normaal.

Op die manier kun je ook heel lekker eten bij ‘Casa Zoppi’ in Sale delle Langhe eten. In Borgata Priletto kookt Mama Zoppi een heerlijk vast menu voor 20 Euro per persoon. Ook hier reserveren van te voren (003917475284 of 00393479367335).

 


 

 

Op 2 minuten van het huis ligt de pleisterplaats van de Borgata Vadda en Localita Gammellona. De pizzeria en trattoria Gammellona. Ook wel pizzapomp genoemd, een tankstation met cafe, trattoria en pizzeria. Volgens kenners de beste pizza’s van de hele regio. Dat blijkt ook wel want het is er altijd druk. Het is mogelijk pizza’s af te halen en lekker bij het huis op te eten, maar even zo gezellig om daar op te eten.

5 minuten de andere kant uit in Montezemelo is ‘West Italy’. Ook een plek om gezellig met kinderen te eten. In deze regio zijn fastfood restaurants nog steeds nauwelijks aanwezig maar West Italy vult deze plaats in door het Wilde Westen (hamburgers en steaks) te integreren in Italy.

In Serravalle Langhe is een authentiek en goed restaurant “La Coccinella’. Drie broers die over de hele wereld hebben gewerkt en gekookt zijn terug naar hun roots gegaan en runnen dit restaurant. Op een half uurtje van het huis is dit een mooie ervaring. www.trattoriacoccinella.com

In Dogliani zijn diverse leuke en goede restaurants. Een echte aanrader is het restaurant ‘Il Verso del Ghiottone’. In een mooie atmosfeer en een geweldig terras is het goed eten gecombineerd met geweldige (lokale) wijnen. www.ilversodelghiottone.it